Scroll Top

Controle

Controle

Het is verstandig om regelmatig de mond te laten controleren door de tandarts. Tijdens de periodieke controle worden de tanden en kiezen op gaatjes gecontroleerd en de kwaliteit van de vullingen en kronen beoordeeld. Tevens controleren wij de conditie van het tandvlees en beoordelen we de tong, lippen en (wang)slijmvliezen op eventuele afwijkingen. Zo kan de tandarts indien nodig op tijd ingrijpen of je verwijzen naar een kaakchirurg voor verder onderzoek. Ook als je een kunstgebit draagt is het dus belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan.

Medicatie

Speeksel is erg belangrijk in mond. Naast het smerende functie heeft het ook een belangrijke beschermende functie. Zo wordt de groei van bacteriën in balans gehouden door de antistoffen die in het speeksel zitten. Steeds meer medicijnen blijken invloed te hebben op het speeksel en daarmee ook op de bacteriën in de mond. Tijdens de periodieke controle proberen we dit ook in kaart te brengen.

Röntgenfoto’s zijn nodig voor de beoordeling van de situatie tussen de kiezen, onder de vullingen of kronen en het kaakbot. Daarom worden er zonodig röntgenfoto’s genomen. Verloop en ligging van de zenuwen en bijholtes zijn goed op de röntgenfoto’s te zien. Ook voor het controleren van een implantaat of een wortelkanaalbehandeling kunnen röntgenfoto’s worden genomen. Als er een behandeling nodig is, dan volgt er een nieuwe afspraak. Afhankelijk van de behandeling wordt dit dan bij de tandarts, mondhygiëniste of de preventieassistente gepland.